Roma'nın Bilinmeyen Hazineleri

Daha önceki notlarımızda Roma'da görülmeden dönülmemesi gereken 10 yer hakkında bilgi verilmişti.Belki vaktiniz fazla gelir veya siz herkesin bilmediği ve herkesin gitmediği yerlere meraklıysanız, buyrun size Roma'da herkes tarafından bilinmeyen (en azından çoğu turist tarafından) yerler.


St Peter Bazilikası her gün binlerce turisti ağırlar.Fakat çevresinde yer alan diğer büyük ve ihtişamlı bazilikaların çokta fazla ziyaretçisi olmaz. Oysaki sadece birkaç metro durağı ileride, hristiyanlığın 3. büyük bazilikası olan San Paolo fuori le Mura bazilikası bulunur.



San Lorenzo üniversite bölgesinde, başka bir güzel bazilika daha vardır. San Lorenzo fuori le Mura muhtemelen Roma'nın en güzel klisesidir.


Eğer St. Peter Bazilikası çevresindeyseniz, Vatikan Bahçelerini(Vatican Gardens) ziyaret edebilirsiniz. Sanırım haftanın birkaç günü açık, ama bahçedeki atmosfer inanılmaz güzel.


Tiber nehrinin diğer tarafında, İspanyol Merdivenlerinin yakınlarında bulunan, Bernini ve Borromini tarafından tasarlanmış Museum Missionario di Propaganda Fide'yi ziyaret edebilirsiniz. Burada ayrıca Bernini'nin ahşap kütüphanesini ve Borromini'nin Chapel of the Magi'sini görebilirsiniz.


Tridente bölgesine gelmişken pırıltılı mağazalardan alışveriş yapmak isteyebilirsiniz. Ayrıca karnınızda açıkmış olabilir. O zaman size güzel bir makarnacı tavsiye edeyim. Pasticcio (Via della Croce), burası gayet uygun fiyatla makarna yiyebileceğiniz güzel bir restoranttır.


Tridente deri üretimi birşeyler almak isterseniz, uygun fiyatlı olarak Armando Rioda (Belsiana 90 Via) atölyesinde, çanta,kemer,cüzdan vb. bulabilirsiniz.



Eğer canınız gerçekten tatlı çektiyse, Bar Pompi'ye mutlaka uğramalısınız.  San Giovanni Metro istasyonuna 1 durak mesafededir. Roma'nın belkide dünyanın :) en güzel tiramisu'sunu yiyebilirsiniz. Burası turistlerin pek bilmediği, genelde yerli gençlerin takıldığı kalabalık bir noktadır. Eğer canınız dondurma isterse, turist rehberlerinde çok az bahsedilen, Claudio Torce (Viale Aventino 59)'yi mutlaka denemelisiniz. Yaratıcı dondurmalarıyla gerçekten bir numara. Kerevizli dondurmamı olur arkadaş:)


Trastevere, Vatikan'ın güney bölgesinde bulunur. Hardal sarısı ve portakal sarmaşık-dökümlü binaların bahçesinde, bir akşam içkisi herkesin favori keyfidir. Bu bir barın dışında zaman geçirmek için mükemmel bir yerdir. Ama özellikle yaz aylarında olağanüstü doluluktadır. Bu kalabalıktan kaçmak için, Il Baretto dan Gianicolo ya (Janiculum tepesi) kadar kısa bir yürüyüş yapın. İşte tamamiyle Roma'ya ait bir dolce vita deneyimi :)