İtalya'da ucuza tatil yapmanın püf noktaları

İtalya tarihi eserleriyle, sanat eserleriyle ve güzel tatlarıyla Avrupa'nın gözde turizm ülkelerinden birisidir. Bu ülkeyi hem gezip, hemde lezzetli yemeklerini yemek ve en önemlisi bu ülkeye ulaşmak bize pahalıya patlayabilir. Ancak akıllı bir planlama ile doğru seçenekleri kullanarak, İtalya'da tatili ucuza getirmek mümkün.

Öncelikle İtalya'da turizm sezonu, ilkbaharın sonları ile sonbaharın başlarında yoğun olmaktadır. Bu nedenle gerek uçuşların fiyatları, gerekse otel fiyatları yüksek olmaktadır. Kış aylarında İtalya seyahatini planlamak ucuz bir İtalya tatili için daha mantıklı olacaktır.



Uçuş rezervasyonunuzu en az 4 hafta önceden yapın, eğer çok daha erken yapabilirseniz daha çok ucuz biletler bulabilirsiniz. Hava yollarının fiyatlarını karşılaştırın. Az bilinen havayolları tanıtım amacıyla çok uygun fiyata bilet satabilmekteler.

Uçuşlarda ekstra bagaj ücreti ödememek için yanınıza mümkün olduğunca az eşya almaya çalışın.

İtalyan taksi sürücüleri, masum turistlerden bazen bir kaç euro fazla para almaktadırlar. Taksi yerine toplu taşıma araçlarını kullanın. Toplu taşıma araçları çok ucuz ve bazen ücretsizdir.

Oteller için rezervasyonlarınızı erken yapmanızda size fiyat avantajları sağlayacaktır. İtalya'da ki otellerde kahvaltı, Türkiye deki otellere nazaran daha zayıf olduğundan kahvaltısız opsiyonları değerlendirebilirsiniz. Otel rezervasyonları için pek çok siteden araştırma yapıp size en uygun oteli bulan www.touradv.com sitesini tercih edebilirsiniz.

Öğlen yemekleri için, düşük fiyat, hoşgeldiniz turistler gibi yazılı afişleri bulunan restoranlardan uzak durun. Bunun yerine turistlerin değil, halkın yoğun olduğu yerlerden yemek yemeye çalışın. Ayaküstü yenecek birer dilim pizza lezzetli bir ucuz öğle yemeği seçeneğidir.

Restoranlarda şişelenmiş su içmeyi tercih edin. Şişelenmiş su İtalya'da daha temiz ve güvenlidir. Ev şarabı yerine kaliteden ödün vermeden şişe şarap sipariş edebilirsiniz.

Küçük bir indirim sağlasada turistik yerlere biletinizi önceden alın.Turist bilgilendirme ofisleri özel etkinlikler, festivaller ve konserlerde turistlere özel fırsatlar sunabiliyor. Otel personelleride size bu konuda yardımcı olabilir.

Alışverişte yanınızda nakit bulundurun. Kredi kartı ile alışverişlerde satıcılar sizden komisyon isteyebilir. Nakit ile alışverişlerinizde ekstra indirimlerde sağlayabilirsiniz.

İtalya'da yemekten çok bulunulan yerin atmosferine para verilir. Eğer ucuz yemek yemek isterseniz, sade lokantaları tercih edin.