Milan (Milano) Hakkında

Milan ilk bakışta, tarih kokan eski yapılarıyla ve yeni mimarinin eşsiz güzellikleriyle harmanlanmış bir şehir olarak gelebilir. Ama Milan'ın tarzı daha derinlerde saklıdır.

Milan, turizm konusunda çok fazla gelir kazandırmasada ticaret bakımından ülke ekonomisinin dinamosudur. İkinci dünya savaşından hasar almadan kurtulmuş önemli yapılara sahip şehirin, yaratıcı gücü ekonomik dinamosunun en büyük etkenlerindendir.

Armani, Versace, Prada, Dolce & Gabbana, Pucci, Gucci ve daha birçok marka İtalya'nın dünya pazarındaki önemli markalarıdır. Bu şehir ziyaret alışveriş ve marka tutkunları için bir haç niteliğindedir. Giyim kuşam yanında Milano mobilya tasarımı konusunda da dünya başkenti sayılmaktadır. Ayrıca Milan gecelerinin vazgeçilmezi olan güzel bar ve diskolarından bahsetmeden geçmemek lazım.


Moda ve finans bir yana Milan'ın ikinci ibadet mekanı San Siro Stadyumu'dur. Milan dünyanın sayılı futbol klüplerinden İnter ve Milan takımlarının bulunduğu şehirdir. Böyle bir şehir olunca, Maç günlerinde şehirde ayrı bir hareketlilik dikkat çeker.

Şehirde ayrıca Navigli tarafında kanal kenarıdaki kafeleri ve eski tarzda dondurma dükkanları ile mükemmel tasarımlı az bilinen bölgeleride barındırır.

Piazza del Duomo batı tarafında iki havaalanı ve bir çift de para-döviz bürosu bulunmaktadır.

Milan'dan suç bakımından güvenli bir şehir  olarak bahsedebiliriz. Ama neredeyse her şehirde bulunan yankesiciler bu şehirde de tren istasyonları, alışveriş merkezi gibi kalabalık bölgelerde avlarını beklemektedirler. .Merkez tren garı ve Duomo durağı arasındaki metro hattındaki 3 durakta daha fazla dikkatli olmanızı öneririz. Piazza del Duomo meydanındaki kuş tohum satıcılarına dikkat edin. Cebinize fazla yaklaştırmayın.


Milan'a gelmişken Como Gölünü gezmenizi ve Leonardo da Vinci'nin 'Son Akşam Yemeği''ni görmenizi tavsiye ederiz.

Milan'da kalınacak otellerin uygun fiyatlı listesini buradan inceleyebilirsiniz.