İtalya Genel

İtalya'da kendi dillerinde "belpaese" yani güzel ülke diye nitelendiriyorlar İtalya'yı. gerçektende her köşesinde her türlü duyuya hitap eden zevki görmek mümkün. sanattan yemeğe, gösterişli, çarpıcı moda'dan yöresel giysilerin en iyi örneklerin tamamı italya'da mevcut. tüm dünyayı saran "slow food" un çıktığı ülkedir. italyadan çıkan "slow food" dünya çapında bir hareket haline gelmiş durumda. bu fast-food a açılmış bir savaş adeta. öncü bir akdeniz protestosudur.

italya, dünyanın diğer ülkelerinin toplamından daha fazla Unesco Dünya Mirası'na sahiptir.Roma,Venedik ve Floransa gibi "citta d'arte"(sanat şehirleri) yüzyıllar boyu tüm cazibesiyle ziyaretçi çekmektedir. Bunun yanında Milano, ülkenin finas merkezi ve Avrupa'nın en büyük ve modern ticaret fuarlarından biri olarak yaratıldı. Milano'nun kalbinde ise "CityLife" gibi çok büyük bir konut projesi bulunuyor. Venedik muhtemelen görünüş olarak yıllardır İtalya'nın çehresi en az değişen şehri. Ama Puta della Dogana ile Grand Canal üzerinden çağdaş sanat alanı üzerinde büyük bir köprü oluşturmuş durumda.
İtalya sanat hazinelerinin yanı sıra, müthiş doğal güzelliklerne sahiptir. Alplerde kayabilir, Sardunya'nın altın kıyılarında dalabilir ve Dolomites'ta yürüyüş planlayabilirsiniz. Adrenalin tutkunları için de, Sicilya'nın uçcu volkanları üzerinde havai fişek yakalayabilirsiniz. Bundan daha fazlası İtalya ve oradaki yaşam tarzıyla bütünleşmiştir. yakıcı akdeniz güneşi altında, bir yol kenarındaki kafede yemeğin üzerine kahvenizi yudumlamak gibi.

Boboli Gardens, Italy