Roma da Yapmanız Gereken 10 Şey

1.Otoboüs Turu (Hop On - Hop Off Rome Bus)
Tatilinizin ilk günlerinde mutlaka tecrübe etmelisiniz. Çünkü bu otobüs ile 15-20 duraklık bir roma turu yapıyorsunuz. alacağınız günlük tek bilet ile, istediğiniz durakta inip binebilirsiniz. Koltukların yanındaki kulaklık çıkışlarına, kulaklığınızı takarsanız, çeşitli dillerdeki rehberlik hizmetlerini de alabilirsiniz.


2. The Colosseum & Arch of Constantine
Bir Roma Turunda olmazsa olmazdır. Görmeden gelirseniz Roma geziniz makbul sayılmaz :)




3. Roman Forum::
Roman Forum antik Roma medeniyetinin kalbiydi. Burası Roma İmparatorluğunun merkezi ve hükümetin oturduğu yerdi. ayrıca ekonomik ve ticari faaliyetler için merkezi yönetim noktasıydı.

M.Ö. 7. yüzyılda gelen kalıntılar bulunuyor.Kalıntılar arasında, siz (buna da dini merkez olarak hizmet gibi) sayısız tapınak ve kutsal göreceksiniz, dükkanlar, sütunlar ve insanlar ve zaferlere, Senato binalar, ve çok daha fazlası anısına yapılmış olan kemerler.

Unutmayın: sadece forum dışında ve Colosseum yakınındaki bayiiler (bazı sürümleri ücretsiz bir DVD ile birlikte gelir) tarafından "Roma Dünü ve Bugünü"(Rome Past and Present by Vision Publication) adlı küçük kırmızı kitap satıyorlar . Bu, mevcut kalıntıları 2000 yıl önce nasıl göründüğünü gösteren plastik bindirmeleri vardır. Bu Kitabı MUTLAKA aln.

4. Pantheon

Pantheon Olimpos tanrıları için bir tapınak olarak M.S. 25-27 arasında inşa edilmiştir. Pantheon anlamıyla Yunanca "tüm tanrıların" anlamına gelir. Orijinal tapınak MS 80 yılında yangın tarafından tahrip edildi ve sütunlar ve bugün gördüğünüz iç salonu ile yeniden inşa edilmiştir. Kubbe 37 metre yüksekliğindedir. Ondan daha yüksek olan Floransa Katedrali 1436 yılında tamamlanana kadar en yüksek burasıydı.  Bugün bile, Pantheon kubbesi dünyanın en büyük betonarme kubbesi olarak kabul edilir. Bundan 2000 yıl önce yapıldığı düşünüldüğünde oldukça şaşırtıcı.

609 yılında, bina, bir Hıristiyan kilise haline getirilmiştir ve halen zaman zaman bugün hizmetler için kullanılır.Pantheon içinde, Raphael (ressam) ve Vittorio Emanuele II mezarları görebilirsiniz.

Pantheon çevresinde, hediyelik eşya dükkanları ve küçük kafeler bulunur.


5.San Clemente Basilica
San Clemente Yerebatan Sarnıcı bir 1. yüzyılın pagan tapınağının yıkıntıları üzerine inşa edilmiş bir 4. yüzyılda Hıristiyan kilisesi kalıntıları üzerine 1100 yılında inşa edilmiştir. Çapraz kubbeli alan altın Triumph ile mevcut iç ile birlikte şimdiki kilisenin dışını görebilirsiniz .... minik mozaik parçaları milyonlarca oluşur. Evet bu tüm şey mozaik az 1 santimetre kare parçadan imal edilmiştir.

6.Trevi Fountain
Güzel bir çeşme görmeden Roma'da bir sokak köşesinden dönemezsiniz. Bu Roma'daki kaçırılmaması gereken en büyük barok çeşmesidir.Trevi Çeşmesi Salvi, Bracci ve Pannini dahil olmak üzere birçok sanatçı arasında bir ortak çaba olarak 1762 yılında tamamlanmıştır. Bu, Roma su kemerleri (as Roma'da çeşmeler çoğu vardır) tarafından beslenen özgün bir çeşmenin yerinde inşa edildi.

7. İspanyol Merdiveni
138 basamaklı Bir Roma klasiği. Gündüzden ziyade mutlaka gece görmelisiniz.


8.Vittorio Emanuele II'nin Anıtı Cam Asansör
Bu noktadan Roma inanılmaz manzarasını görmelisiniz.

9.Piazza Navona  
Çeşmenin dört köşesine dört tanrı dünyanın dört büyük nehirleri temsil eder. Diğer iki çeşme Kuzey ve Güney ucunda oturup iken Piazza merkezinde yer alır.

Eğer Tom Hanks'in oynadığı Melekler ve Şeytanlar filmi gördüyseniz, o zaman dört Nehirler Çeşmesi üstünde dikilitaş 4. İlluminati işareti olduğunu hatırlarsınız.Kardinal Baggia boğularak ölüm yerine yerleştirildiği yerdir.



10. Villa Borghese
Roma'da birkaç yeşil alanlarından biridir .Evine ikamet olarak hareket etmek ve onun sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapmak için Kardinal Borghese tarafından yaptırılmıştır. Bugün, villa, değerli sanat eserleri görüntülendiği bir galeridir.En etkileyici parçaları Bernini, Caravaggio ve Canova gibi dünyaca tanınmış sanatçıların heykelleri vardır.