Phuket Adaları - Tayland Phuket Adası

Phuket Adaları,Tayland'ın güneyinde bulunan tropik bir adadır ve tropik iklime sahiptir.Çevresinde 33 küçük ada bulunur. Tayland'ın tursitik anlamda bilinen en önemli yerlerinden birisidir. Yerel halk'ın geçim kaynağı genel olarak turizmdir ve turizm işlerinde çalışırlar. Anakara ile bağlantısını sağlayan bir köprü bulunur fakat genel olarak turistler adaya ulaşım için havayolunu tercih etmektedirler. Phuket Kuzeyde Talang, batıda Kathu ve güneyde Muang olmak üzere üç bölgeden oluşmaktadır.

Phuket Adasında bulunan otellerin uygun fiyatlı listesini buradan inceleyebilirsiniz.

Muang Bölgesi;


Bu bölge batı kıyısında plaj tatili için uygun fiyatlı bir alternatif olabilir. Adanın idari merkezi olan Phuket Town'da adanın idari merkezi ve konaklamadan yeme içmeye kadar pek çok uygun fiyatlı mekan sunan merkezidir. Khao Rang tepesinde, makham körfezi, adalar ve şehrin bir kuşbaskışı görüntüsünü alabilirsiniz.

Bu bölgede Phuket Akvaryumu, Phuket Kelebek Bahçesi, Phuket Orkide Bahçesi ve Tayland Köyü dahil gezilecek pek çok mekan vardır.

Doğusuna doğru deniz çingenelerinin yerleşim yeri olan Siray Adası bulunur.  Bölgenin güneyinde Chalong Bay balık restoranlarının bir numarası vardır. Bölgenin kuzey ucunda Phuket Zoo ve hemen yanındaki Rawai plajı bulunur. Bölgenin güneybatısında Deniz Kabuğu müzesi, Laem Ka Plajı bulunur. Bunun yanında burada pek çok mağaza,restoran,otel ve kiralık tekne bulabilirsiniz. Tabi tekne kiralamak için ehliyete ya da bir kaptana ihtiyacınız var.


Adanın önde gelen güney ucu Prom Thep Cape gün batımını seyretmek için harika bir yerdir.Nai Harn Beach sakin havalarda yüzmek ve yat demirlemek için popüler mekandır. Kata Beach'de mercan kayalıklar arasında yüzme ve şnorkelli dalış için idealdir.Phuket plajı ise adanın turistik olarak ikinci büyük plajıdır. Aynı zamanda Kata ve Karon arasında golf oynanabilecek mekanlarda bulunur.

Muang Bölgesi içinde doğal ortamında, beyaz kumsalları ve berrak suları ile Mai Ton Adası dahil olmak üzere birbirinden güzel adalar  bulunabilir. Kaew Adasının küçük ama güzel bir plajı vardır ve çevresindeki suda inanılmaz mercan vardır. Kaew adasında ayrıca dev bir buda heykeli olan Wat Phra Kaew vardır. Coral Adası, çok sayıda otel, restoran ve su sporları çeşitli gezginler tarafından dikkat çeken bir deniz rezervi parçası iken Lohn Adası büyük ve dağlıktır. Raya Adası aslında iki adadır, berrak suları ve mükemmel dalış ve balıkçılık olanaklarına sahiptir.

Kathu Bölgesi;
Kısa bir sürede yeniden yapılandırılan bu bölge sakin bir balıkçı köyünden ünlü bir sahil bölgesine dönüştürülmüştür. Çok fazla restoran ve mağaza bulunan bölgede farklı mutfaklardan lezzetler tatmakda mümkün.Göz ardı edilemeyecek olan 2.5 km uzunluğundaki Patong plajı, yüzme, şnorkel ve daha pek çok su sporu yapma imkanını tanır.

Çevresinde Phuket Su Kayağı(telefirikli), Kathu Şelalesi, Loch Palm Golf Klübü ve Tarzan Ormanında Bungee Jump yapma imkanı vardır. Patongda akşam yemeği sonrasında ünlü Phuket Simon Grup Cabaret Travesti gösterisi izlenebilir.Ayrıca yakınlarında Patong Go-Kart Pisti ve güneyinde Phuket Country Club Golf Sahası bulunur.
Patong plajının kuzey ucunda vahşi ve henüz gelişmemiş Kalim Plajı bulunur. Bu plaj kalabalıktan uzaklaşmak isteyen gezginler için maceralı bir bölgedir.  Daha kuzeyde öğleden sonraları denizde serinlemek isteyen manda sürülerini Kalama Plajında görebilirsiniz. Kalama Plajı, müslüman bir balıkçı köyü içinde bulunur.

Patong Beach kuzey sonunda wilder, gelişmemiş Kalim Beach, kalabalıklardan uzaklaşmak isteyen gezginler için maceralı bir durağı. Daha kuzeyde güzel bir iki kilometre (1.25 km) manda sürüleri genellikle deniz yoluyla öğleden sonra serinlemek plaj streç ile Kamala Beach, Müslüman bir balıkçı köyü olan yatıyor. Burada otel seçenekleri ve sayısız geleneksel balık restoranları bol vardır. Yakın Phuket Fantasea, Tayland'ın en popüler su sporları merkezidir.

Thalang Bölgesi;
Adanın kuzey yarısını kaplayan Thalang, meşhur 1785 Savaşı ile ilgili antik eserler sergilenen Thalang Ulusal Müzesi gibi ilgi çekici bir müzeye sahiptir. Ayrıca bölgede Wat Phra Tong, yıllar önce topraktan çıkmış altın buda heykeli evidir.

Bu alanda en güzel sahneler yağmur ormanlarındaki şelalerde bulunur.
Batı kıyısında Surin Plajı ve büyük granit kayalar ile küçük ama güzel olan başka bir muhteşem gün batımı konumu Laem Sing Plajı bulunur. Yakınlar Club ve 50 üzerinde dükkan ve restoran  barındıran Canal Village Alışveriş Merkezi bulunur.
Sirinat Milli Parkı vardır. Dev deniz kaplumbağaları görülebilir.

Phuket neresinde olursanız olun, eğlenmek ve gezmek için sınırsız fırsatlar sunuyor. Güzel plajları ile dinlenmek için eşsiz bir ortam aynı zamanda eğlenmek içinde sınırsız fırsatlar var.