Como Gölü Gezisi

Como Gölü
Como Gölü'ne Uydudan Bakış
Como Gölü, İtalya'nın kuzeyinde bulunur ve Garda ve Verbano Göllerinden sonra ülkenin üçüncü büyük gölüdür. Şekil olarak ters 'Y' şeklindedir ve kuzey ucu Alp dağlarına kadar ulaşmaktadır. Bu yüzden Gölün kuzey kısmı daha dağlık bir araziye sahiptir. Gölün kuzey kısmında, kışın kar sporları yapılabilmektedir.

Milan'a yakın olan bu gölü, Milan ziyaretinizde bir gün ayırarak gezebilirsiniz.

Como gölü ve çevresindeki alan oldukça karakteristiktir. Tarihi dokusu ve doğasıyla bir turistik noktadan çok adha ötedir. Öyleki Star Wars filmindeki Naboo gezegeninin buradan etkilenilerek yaratıldığı söylenmektedir.


Tabiki buradaki güzellikleri güzel cümleler ile anlatmak gerçektende zor. Bu çevrede eğer kalmak isterseniz, bölgede oteller bulunduğu gibi villa kiralama imkanlarıda bulunmaktadır. Bölgeyi gezerken neden villa kiralayayım ki sorunuzun cevabını mutlaka göreceksiniz. Eğer otelde kalmayı düşünürseniz, bölgedeki otellerin fiyatlarını size farklı siteleri karşılaştırarak sunan www.touradv.com 'u ziyaret edebilirsiniz  ya da bloğumuz üzerindeki otel arama bölümünden Como Gölündeki uygun fiyatlı otelleri 'daki ilgili otellere direkt ulaşabilirsiniz.


Aslında bölgeye Milano ve Bergamo üzerinden daha çok ziyaret olmasına karşın, İsviçre üzerinden de bölge ulaşım oldukça kolaydır.


Como gölü çevresinde Bellagio kasabası mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri.

Como'dan Colico'ya kadar tekne gezileri bulunmaktadır. Gölün çevresini karadan gezmek yerine bu tekne turları ile gezmeyi denemelisiniz. Gölün orta kısmında bulunan Menaggio, Bellagio ve Varenna kasabaları arasındada tekne ile geçiş yapabilirsiniz. Tekne gezisi yapmadan dönmeyin.


Como'da bulunan finiküler ile mutlaka tepeye çıkın ve buradan manzaranın tadını çıkarın.


Bu eşsiz doğa içinde golf ve tenis oynayabileceğiniz Villa D'Este or Monticello golf klüpleri bulunur. Bunun yanında gölde su sporları yapabilir ve tekne kiralayabilirsiniz. Belli bir beygir gücünün altındaki tekneler için bir ehliyet gerekmemektedir. Gölde su sporları yapmadan önce göl suyunun sağlıklı olup olmadığını araştırın, çünkü son ölçümlerde bakteri oranlarında bir artış görülmüştür.

San Primo Dağından Como Gölü
San Primo Dağından Como Gölü
Doğa yürüşleri yapmak için Menaggio veya Dongo'dan başlayan çeşitli rotalarda mevcuttur. Menaggio turizm ofisinde bu yürüyüşler ile ilgili seçenekler mevcut.

Göl çevresindeki her kasabada bir şeyler içmek için mutlaka bir kafe vardır. Bellagio içinde bu konuda daha fazla seçeneğe sahipsiniz, aynı zamanda Bellagio'da şarap evlerinin yanınsıra göl kıyısında açık havada bir şeyler içebileceğiniz bir iki kafe bulunur. Hava güzel ise bu alternatiflerde değerlendirilebilir. Sondrio vadisinin yakınları Toscana kadar olmasada iyi şaraplar üretilen yerlerdendir.

Kış aylarında kuzeyde bulunan Madesimo kayak merkezine uğrayabilirsiniz. Menaggio'dan 60-90 dakikalık uzaklıktadır. Tabi bu yolculuk için kış şartlarına uygun bir aracınızın olması gerekiyor. Yol koşulları ve hava şartları uygunsa İsviçre'de bulunan kayak merkezlerinede uğrayabilirsiniz.

Doğanın böylesine güzel olduğu göl çevresindeki ormanlarda yabani hayatta devam etmektedir. Özellikle bölgedeki yaban domuzlarına dikkat edin. Daha öncedende belirttiğim gibi Como Gölünde bakteri oranlarında bir artış var, bu bakımdan gölde yüzmenizi tasiye etmiyoruz.

Matthew Bellamy, Madonna, George Clooney, Gianni Versace, Ronaldinho, Sylvester Stallone, Richard Branson ve Javier Zanetti gibi ünlü isimlerin göl kıyısındaki villalarınıda görmek isteyebilirsiniz.