Çanakkale iline bağlı Gökçe Ada Türkiye'nin en büyük adasıdır. Gökçeada Homeros'un İlyada Destanında Imbros adıyla geçer. Gökçeada denilince akla sadece deniz,güneş,kumsallar ve gece yaşamının gelmesi adaya haksızlık olur. Gökçeada dünyanın en bol oksijenli bölgesi, farklı kültür ve dinlerin buluştuğu ve bu buluşmanın mimari izlerini taşıyan ve dünyanın en eski medeniyetlerini barındıran bir adadır.
Gökçeada, ilçe merkezi ve 9 köyden oluşmaktadır. Bu köyler: Kaleköy, Tepeköy, Uğurlu, Eski Bademli, Yeni Bademli, Eşelek, Zeytinliköy, Şirinköy ve Dereköy'dür. Son sayımlara göre 8,600 nüfus barınmaktadır. Kaleköy, Tepeköy, Eski Bademli, Zeytinliköy ve Dereköy Rum köyleridir. Terk edilmiş Rum Köyleri Gökçeadanın en belirleyici özelliklerinden biri.Merkeze 4 km. uzaklıktaki eski Bademli köyü eski Rum Evleriyle adanın en eski köylerinden. Tepeköy ve Zeytinliköy ise ziyaret listemizde mutlaka bulunmalı. Zeytinli köyde Beşiktaşlı Hristo’nun yerinde sakızlı muhallebi yemeyi ve madamın yerinde dibek kahvesi içmeyi ihmal etmeyin..
Osmanlı devrinde ilçe merkezi olan Kaleköy'de Venedik Kalesi ve antik kalıntıları, merkezde ise Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan Fatih ve Merkez Camileri görülmeye değer.
Türkiyenin en batı noktası olarak İnceburun (Avlaka Burnu) Uğurlu yakınlarındadır.
Adanın hemen her yerinden denize girmek mümkün. Kuzulimanı ve Aydıncık (Kefalos) en kalabalık plajlar. Uğurlu Köyü yakınlarındaki 3-4 km. uzayan kumsal ise kalabalıktan uzak. Bunun yanında Yeni Bademli köyü yakınlarındaki Yıldız Koyu, Dereköy yakınlarındaki Marmaros ve Uğurlu yakınlarındaki Gizli Liman adanın sakin plajlarından.
Gökçeada Kuzulimanı ve Aydıncık gibi kalabalık kumsallarının yanısıra Gizli Liman, Marmaros ve Uğurlu Köyü Plajları gibi sakin plajlarıylada ziyaretçilerini ağırlıyor.Kuzulimanının hemen solunda yer alan Kaşkaval Burnu, peynir kayalıkları diye çağrılan ilginç kaya oluşumlarına sahip. Aydıncık ve Kefalos plajının ortasında yer alan Tuz Gölü(gün doğumunda ziyaret saati faydalı olacaktır.), her iki taraftan rüzgarın yığdığı kum seddinin ortasında oluşmuş.
Göçeada'dan, doğal katkısız ada zeytinyağı, ada kekiği ve ada çayı alabilirsiniz. Yine Ev yapımı Ada şarabı, zeytinyağlı sabun, salça, pekmez vb. gibi ürünler yanında Egenin en güzel balıklarınıda alabilirsiniz.
Gökçeada, bir adada ender görülebilecek bir şelaleyi barındırmaktadır. Yaklaşık 40 metre yüksekten dökülen Marmaros şelalesi, Dereköy’den sonra sağa dönülerek gidilen Marmaros koyu yolu üzerinde sapaktan 7 km ilerideki ormanlık alan içindedir. Marmaros vadisinin içinden yaklaşık yarım saatlik yürüyüşler ulaşılabilmektedir.
Ağustos Gökçeada ziyareti için en uygun zamandır. Tepeköy'de Eorti Dispenagies Meryem Ana Günleri bu ay yapılır. Çanakkale veya Eceabat'tan feribot veya arabalı vapurla adaya ulaşılıyor. Bu dönemlerde en güzel şaraplarda sokaklara çıkıyor. Gökçeada'ya deniz yoluyla geldiğinizde Kuzulimanı'na ulaşırsınız. Bu liman ulaşım amacı yanında deniz turizmi için de kullanılmaktadır. Kuzulimanı, şehir merkezine 7 km. uzaklıktadır.
Ada'da 25 yataklı bir devlet hastanesi ve bir sağlık ocağı hizmet vermektedir.
Gökçeada'da lüks oteller bulunmuyor, ancak mütevazi otel ve pansiyonlar bol miktarda mevcut. Kaleköy ve Yeni Bademli konaklama seçeneğinin en çok olduğu merkezler. http://www.touradv.com/City/Gokceada.htm adresinden Gökçeada otellerini en uygun fiyat garantisiyle bulabilirsiniz.