Bozcaada hakkında

Anadolu'daki bir Türk köyüyle Ege'deki bir Yunan adasının karışımıdır Bozcaada. Bu bakımdan bu kültür renkliliği adanın mimarisinden, eğlencesine pek çok alanda kendini gösteriyor. Beyaz boyalı taş Rum Evleri, Cumbalı ahşap Türk evlerine karışırken, liman lokantalarından yükselen Theodorakis müziğine, kahvelerden gelen Selahattin Pınar'ın sesi eşlik eder.Batıda halen Tenedos antik adıyla bilinen Bozcaada uzaktan bakıldığında bozkır ve kurak bir kasabanın varlığını gösterir gibi olsada, ada aslında keşfe çıkıldığında doğal güzellikleriyle sizi karşılar. Ne zaman inşaa edildiği bilinmeyen Bozcaada Kalesi, deniz kenarındadır. Limana yaklaşan feribotları ilk olarak burası karşılar. Kale Türkiyenin en iyi korunmuş kalelerindendir. Tahta sandalyeli balık lokantaları, adaya özgü çavuşüzümü ve ondan üretilen şaraplar, günbatımı izleme noktası olan Batı Burnu ve Polente Feneride buradadır. Bozcaada rüzgarlı bir ada olmasıyla ün salmış olsada, adada daima hava şartlarına uygun sakin pek çok koy bulunur.Poyrazsa Ayazma, Sulubahçe, Habbeli koyları tercih edilebilir. Lodossa Tuzburnu ve Çayır koyları sizlere serin ve sakin sularıyla eşlik edecektir.


Çanakkale'ye bağlı olan Bozcaada, Türkiye'nin üçüncü büyük adasıdır. Kıyıları falezler nedeniyle dik ve kayalık olan adada, kumsallarla kaplı pek çok koy bulunuyor.

Antikçağda Tenedos olarak anılan Bozacada pek çok tarihi yapıya ev sahipliği eder. 17. yüzyıldan kalma Körülü Mehmed Paşa Camii, Alabey Camii, Venedikliler zamanında yapılıp sonrandan pek çok kez onarılan Bozcaada Kalesi ve 1842 yılında yapılan Yeni Kale adanın tarihi eserleri arasında yer alır.

Bozcaada'ya feribot ile Geyikli limanından geçiş yapılabilir. Burada araba kiralama imkanı bulunmamaktadır fakat Ada Cafe'den bisiklet kiralanabiliyor. Adada kamp yeri bulunmuyor, kamp yapmak isteyenlerin önceden jandarmadan izin almaları gerekiyor. Konaklama için çeşitli otel ve pansiyonlarda mevcut. http://www.touradv.com/City/Bozcaada.htm linkinden bölgedeki otelleri inceleyebilirsiniz.

Adada yemek yiyebileceğiniz restoranlar genel olarak liman kıyısında ve Ayazma Plajında bulunmaktadır. Taze deniz ürünleri ve şarap tavsiyemiz olacaktır. Adada gürültülü barlar bulunmuyor, ancak iskelenin batısındaki Salhane Bar'da deniz kenarında oturup içkinizi yudumlayabilirsiniz.

Çamlık bölgesinde yürüyüş parkurları bulunuyor. Tuzburnu plajı ise yazın bile kalabalık olmayan sakin bir plaj. Ayazma Plajı, Habbele Koyu ve diğer koylarda görülmeye  değer.